Een boek over vaders en zonen, ook voor blije moeders

Het is nu natuurlijk net al Moederdag geweest, maar moeder ben je voor het leven. Er zijn veel vrouwelijke lezeressen van Leeuwenstrijd, maar een moeder kijkt toch net iets anders naar een boek over vaders en zonen. De website happymoms.nl, die ik om doelgroeptechnische redenen zelden bezoek, koos deze maand Leeuwenstrijd uit de stapel boeken.

De vier zoons hangen door de revolutie ieder hun eigen idealen aan en elk heeft zijn eigen strijd te voeren, met de omgeving en de familie. Het kan dan ook niet anders dan dat het tot botsing en verzet komt. Grappig hoe het leeuwenpak (symbool voor strijd in de titel) iedere keer opnieuw opduikt (van overlevingstactiek tot verkleedkostuum ) en het verhaal uiteindelijk tot het plot leidt.’

En we blijven optimistisch: het lezersplatform Goodreads heeft nu, na het resultaat van 11 lezers, gemiddeld bijna 4 sterren toegekend. Natuurlijk is Leeuwenstrijd ook geschikt voor de kinderloze eenling op leeftijd, de teenager en de boze neef of vrome nicht, of een combinatie hiervan.

Comments

Comments are closed.

Go to top