Korte quotes

Voor uitgebreide recensies en interviews, kijk hier.

Hier een overzicht van persrecensies tot nu toe:

Een ‘aanrader […] een familieroman met veel aandacht voor de culturele en politieke geschiedenis van Nederland’ De Leesfabriek

‘Het resulteert allemaal in een knap bedachte, origineel gestructureerde en secuur gearrangeerde plot […] Kortom: ‘Leeuwenstrijd’ is ongekunsteld van schriftuur, maar geeft overtuigend blijk van weldoordacht en soepel literair vakmanschap.’ (Jos Borré op Cobra.be)

‘Een vlot verhaal van vier generaties […] een mooi tijdsbeeld’ (Boek magazine)

‘Een bijzondere en indrukwekkende familieroman’ (Ingelise de Vries, The Post Online)

‘**** Van Aalten illustreert dat goede literatuur voor niets kan ingeruild worden. De spiegel die hij ons voorhoudt heeft gouden randen’ (Wim Huyghebaert, Cuttingedge.be)

‘De sfeer van die tijdperken wordt mooi beschreven. […] Een vermomming van een leeuw […] een hoogtepunt in de roman! […] De puzzelstukjes vallen op hun plaats.’ (Nederlands Dagblad)

‘Aan het eind besef je de geschiedenis van het Nederland van de vorige eeuw te hebben gelezen, vermomd als familieroman. Heel knap.’ (Ons Pensioen)

‘Een boeiend en goed gedocumenteerd geschiedenisverhaal, in een gedetailleerde stijl’ (NDB Biblion)

‘Van Aalten koppelt dit persoonlijke echec aan een maatschappelijk echec en toont daarbij veel kennis van de geschiedenis en vooral een bewonderenswaardig psychologisch inzicht in zijn personages’**** (Knack)

‘Een vlot geschreven moderne familieroman.’ (Nouveau)

‘Vier generaties, ontzettend goed uitgebeeld’ (DWDD Boekverkoperspanel februari)

‘Een waagstuk […] een aangename reis door de tijd’ (Margriet, ‘favoboek’ van de week)

‘Een feest voor de zintuigen. zo levendig opgeschreven dat je er bijna zelf deel van gaat uitmaken.’ (Zin)

‘De titel van het boek verwijst naar een leeuwenpak dat Van Aalten op een grappige, maar sterke manier gebruikt als rode draad doorheen de levens van de vier generaties.’ (Kerk en Leven)

‘Naarmate het verhaal vordert wordt Van Aaltens imponerende schrijftalent onontkoombaar. De geschiedenis van de familie, verhaalconstructie, persoonlijke emoties en inlevingsvermogen gaan als een haarfijne lappendeken om de lezer zitten.’ (Zwart Goud)

‘vloeiende zinnen […] prima verzorgd’ (Tubantia / De Twentsche Courant)

‘Gino verkleedt zich als leeuw en treedt met die act op in circussen in Amerika, wat leidt tot de beste passages in een roman die duidelijk maakt hoe revoluties hun eigen kinderen opeten. […] In minder dan 400 pagina’s laat Van Aalten de voorbije eeuw neerdalen in een generatieroman van vier generaties. Dat doet hij handig. ‘ (De Limburger)

‘De opzet en structuur zijn prachtig en goed doordacht’ (Recensieweb.nl)

‘Leeuwenstrijd is een braaf, politiek correct boek’ ** (Janet Luis, NRC)

  • Posted on maart 14th, 2014
  • Posted by leeuw
  • Reacties staat uit voor Korte quotes
  • Filed under:
  • Tags:
Go to top