Thomas van Aalten

Dansen op de vulkaan

18 maart 2020 | Reacties 0

Zo maak je nog eens wat mee: omdat studenten kennelijk koudwatervrees hebben om hun verhalen in te zenden, hier vast een voorproefje uit eigen werk - een roman die dit najaar verschijnt (titel nog nader te bepalen).

Context: Leonie Espen woont begin jaren 70 met haar man Dick, directeur van een reisbureau, aan de Amsterdamse Burgemeester Eliasstraat in Slotermeer.

Dansen op de vulkaan: schrijfwedstrijd voor studenten

15 maart 2020 | Reacties 0

Omdat het Corona-virus driftig om zich heen grijpt, heb ik voor studenten (hbo en wo) in Nederland en België een interessante uitdaging. Om de tijd te doden en de wijsheid te voeden heb ik een oproep voor schrijf- en leesgierigen: stuur uw verhalen. 

Hoe gaan we dat doen?

Mail je verhaal (alleen fictie!) van maximaal 1500 woorden naar t.van.aalten [a] hva.nl.

Uit de dagelijkse inzendingen vis ik het beste verhaal en lees ik het integraal voor. Ik zal ook toelichten waarom ik het verhaal heb uitgekozen en zal ook feedback geven. De link naar de audio plaats ik vervolgens hier op op deze site. Zolang het duurt! De winnaar wordt ook dagelijks via Instagram bekendgemaakt.

Voorwaarden:

-Alleen Nederlandstalige fictie is toegestaan. Geen essays of poëzie;

- Je studeert aan een hogeschool of universiteit in Nederland en/of België;

- Inzendingen moeten als Word-document worden aangeleverd voorzien van naam, leeftijd en onderwijsinstelling en link naar Instagramprofiel (indien gewenst). Liever toch anoniem? Geef dit dan duidelijk aan;

- Verhalen mogen niet elders gepubliceerd zijn (wel op eigen blog);

- Dagelijkse deadline is om 17.00. Afhankelijk van de inzendingen mag je dagelijks een nieuw verhaal aanleveren.

Dit is een particulier initiatief van Thomas van Aalten, schrijver en als docent verbonden aan de opleidingen Creative Business en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Volg de auteur op Instagram.

Archief

2020

oktober september juni maart januari

2019

november mei