Thomas van Aalten

Haarsalon Display: I.M Peter van Straaten

9 december 2016

Op 27 september jl. las ik 's nachts op NPO Radio 1 bij VPRO's Nooit Meer Slapen onderstaand verhaal 'Haarsalon Display' voor, dat geïnspireerd was door het tragikomische werk van tekenaar Peter van Straaten (1935-2016).

Ze zaten op een bankje zitten en keken uit over het donkere water van de rivier.

Salomon wilde helemaal niet terug, hij wilde hier blijven met Anniek. Hij was smoorverliefd op haar geworden. En ze had toch met hem getongd, ze had toch aan zijn kruis gezeten? Dat deed ze toch niet voor niets? ‘Mag ik je nog een keer zoenen?’ vroeg hij.

‘Ach, kom hier lieverd. En je mag ook wel effe voelen.’ Ze trok zijn hand mee haar jack in en legde die op haar borst. Hij raakte weer net zo ontroerd als een kwartier ervoor, omdat hij wist dat die donderdagavond een unicum zou zijn, het zou zich nooit meer herhalen. Geen vrouw kon hem nog verder het hoofd op hol brengen. Zijn vingers glipten onder de bh. Hij stuitte op een stevige tepel. Kom, nog een keer tongen en dan was het voorbij.

Tegen een uur of een ’s nachts kwam Salomon weer bij het huis van zijn broer aan. Een vriend in onderbroek deed open en Salomon ging stilletjes op het matras in de woonkamer liggen. Hij hoorde bijna in elke kamer van het huis gekreun en gehijg.

De volgende ochtend gingen Salomon en zijn broer naar de restauratie van de V&D, waar ze samen uitsmijters aten. Buiten regende het pijpenstelen, maar dat kon de orgelman, verderop in de straat, niets schelen.

Salomon wist waar de kapperszaak zat waar ze werkte. Hij verzamelde al zijn moed bijeen en liep langs Haarsalon Display, maar een chagrijnige vent met een grote blonde staart vertelde dat Anniek die dag niet werkte.

Reacties (0)

Reageer

  1. Het email-adres wordt niet getoond
  2. Neem het nummer over:

Archief

2018

juni mei maart februari

2017

oktober september juli januari

2016

december november oktober september augustus