vanaf september ’22: cursus literair schrijven

In maart 2022 verschijnt in een speciale reeks van Kobo het e-book “Schrijf je eigen literaire roman” van Thomas van Aalten. In aanvulling hierop start de schrijver/docent dit najaar een cursus literair schrijven.

In 8 bijeenkomsten van 120 minuten op de dinsdagavond (van 20.00 tot 22.00, 6 september is de eerste bijeenkomst) leer je meer over de vorm en inhoud van literaire teksten. Je kijkt daarbij niet alleen naar je eigen teksten, maar ook die van anderen. De online bijeenkomsten, met een groepsgrootte van maximaal 10 personen, vinden tweewekelijks via MS Teams plaats. Je hebt tussendoor huiswerk dat je volbrengt in een digitale omgeving.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor de ambitieuze schrijver die vooral niet bang is om kritisch naar zichzelf te kijken. Heb je al eens een verhaal gepubliceerd? Welkom. Wel de wens om te schrijven, maar nooit de moed of tijd gehad om er echt werk van te maken? Ook welkom.

Ben je van plan de wereld te bestormen met fantasy, al te platte thrillers of zelfhulpboeken: helaas. Dan zijn we geen match. Ook als je een totale digibeet bent of niet beschikt over een webcam wordt het lastig.

Maar waarom juist deze cursus?

Er bestaan vele cursussen (creatief) schrijven. Er zijn toch ook andere schrijvers die trainingen verzorgen? Wat is er zo bijzonder aan deze cursus?

Een briljant componist of musicus is nog geen goede muziekleraar. Thomas van Aalten werkt bijna 13 jaar als (taal)docent in het hoger onderwijs. Eerst bij de Hogeschool van Amsterdam, tegenwoordig bij de IPABO in Alkmaar en Amsterdam. Een goede didactische aanpak, gecombineerd met een inmiddels omvangrijk oeuvre van tien romans bij literaire uitgeverijen, ligt ten grondslag aan zijn ideale rol als schrijfdocent. Bovendien weet hij als geen ander wat er speelt in het literaire spanningsveld.

En wat kost dat?

Deze cursus kost 395,- voor 8 bijeenkomsten (385,- als je het e-book hebt besteld (overigens geen verplicht cursusmateriaal)). De voorwaarden van de cursus vind je hieronder.

Heb je interesse, of wil je nog iets vragen over de opzet van de cursus? Neem dan contact op met post [a] thomasvanaalten.nl.

INSCHRIJFFORMULIER.

Dank voor je bijdrage